Чому коров'яче молоко не кисне?

Термічна обробка (пастеризація, ультрапастеризація або стерилізація) знищує в молоці як шкідливу, так і корисну молочнокислу мікрофлорутому молоко не скисає і довше зберігається.Sep 9, 2021

У молоко потрапили будь-які «немолочні» бактерії, наприклад маслянокислі (клостридії), тому процес розкладання білків та жирів йде не за класичною схемою сквашування. Не утворюється щільний кисломолочний потік, зате молоко набуває гіркий смак.

Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати у нього невелика кількість соди. Важко повірити, але щіпка солі допоможе зберегти навіть нестерилізоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока – І воно збережеться набагато довше.

– Будь-яке натуральне молоко – живильне середовище для мікроорганізмів. Вони виробляють різні кислоти – молочну, оцтову – і тому молоко скисає. Якщо в молоко додані консерванти – сорбінова кислота, бензойна кислота, антибіотики тетрациклінової групи, таке молоко не подобається молочнокислим бактеріям.

loading
×