Чому кристалізується цукор при варінні карамелі?

Чому в карамелі з'являються кристали Карамель роблять з цукру, це очевидно. Він має кристалічну структуру, тому йому природно “зацукріватися”. Якщо готувати карамель правильно, цей процес зупиняється.

При приготуванні карамелі на основі цукрового сиропу включайте вогонь нижче середнього та варіть суміш до насиченого бурштинового кольору. Помішувати сироп також не можна. Під час варіння сиропу на стінках сотейника з'являтимуться кристалики цукру. Обов'язково прибирайте їх силіконовим пензликом, змоченим у воді.

Сотейник з товстим дном добре сполосніть холодною водою, всипте цукор та додайте воду. Поставте сотейник на невеликий вогонь і прогрійте до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Заважайте акуратно, не забризкуючи стінки сотейника.

loading
×