Чому куркуму треба пити із чорним перцем?

Комбінація чорного перцю та куркуми знімає біль і пригнічує запалення, сприяє зниженню ваги та попереджає рак. Куркума, яка широко використовується в азіатській і особливо в індійській кухні, відома своїми різноманітними оздоровчими властивостями.

Отримати максимум користі для здоров'я від куркуми допомагає чорний перець. Справа в тому, що куркумін погано всмоктується у кровотік. Але коли він поєднується з піперином, що міститься в чорному перце, всмоктувальна здатність збільшується приблизно на 2000%!

Куркума та чорний перець – дві спеції, які мають важливі протизапальні, антиоксидантні властивості. Обидві містять сполуки, які в ході досліджень проявили свою ефективність у справі захисту від захворювання на рак.

Щоб підвищити рівень засвоюваності куркуміну, рекомендується додавати до нього невелику кількість чорного перцю. Піперін, що міститься в цій спеції, посилює біодоступність куркуміну у 20 разів.

loading
×