Чому латте макіато?

Завдяки зовнішньому вигляду напій і отримав свою назву: у перекладі з італійської «латте» означає молоко, а «макіато» – плямистий. Напій зазвичай подають у високій прозорій склянці, оскільки виглядає він дуже ефектно.

Латте і латте макіато Кава латте схожий за назвою з напоєм латте макіато. Основна відмінність латте макіато полягає в тому, що при його приготуванні кава додається в молоко (а не молоко в каву, як у латте) і напій, таким чином, виходить шаруватим: шар молока, шар еспресо, шар спіненого молока.

У перекладі з італійської «макіато» означає «плямистий» або «заплямований». Така назва характерна, якщо врахувати, що при приготуванні напій і справді має «плямистий» вигляд. Види кави макіато залежить саме від способу приготування. Кожен барист готує макіато по своєму.

Макіато (еспресо макіато; італ. caffè macchiato [kafˈfɛ mmakˈkjaːto]; літер. «заплямований») – кавовий напій, що виготовляється шляхом додавання до еспресо мінімальної кількості («плями») молока, зазвичай збитого.

loading
×