Чому мені не виходить дріжджове тісто?

Якщо вода буде холодною або гарячою можна «вбити» дріжджі, вони не розмножуватимуться і процес бродіння не запуститься. В ідеалі температура води має бути 30-38°С. Так само важлива і температура інших інгредієнтів: яєць, олії чи борошна. Все повинно бути кімнатною або трохи вище, ніж кімнатної температури. May 22, 2018

Чому не виходить дріжджове тісто: часті помилки Неправильний термін зберігання дріжджів. Сухі дріжджі у відкритій упаковці зберігаються від кількох днів (неактивні) до 1 місяця (активні). Якщо зберігати дріжджі довше, вони не активуються і опара не вийде. Неправильна температура води чи молока.

Чайну ложку сухих дріжджів розчиніть у склянці теплої води чи молока, і додайте столову ложку цукру. Коли на поверхні з'явиться піна – виливайте опару в тісто і перемішайте з частиною, що залишилася.

Щоб тісто зберегло всі свої властивості та добре піднялося, його слід правильно розморозити. Для цього перекладіть його з морозилки в холодильник і розморожуйте протягом 3-12 годин залежно від обсягу. Найкраще робити це з вечора чи ночі, щоб на ранок спекти.

loading
×