Чому млинці білі, а не жовті?

Причиною блідості млинців може стати відмова від використання в тісті молока та цукру. Без цих компонентів про золотистість навіть не мріяти. Таким чином, замішувати тісто на простій воді не треба. Також не варто економити на компонентах.

Холодне молоко. Млинці будуть не просто блідими, вони набудуть синюватий відтінок. Рекомендується залишити молоко за кімнатної температури на 10 хв, після чого можна замішувати тісто.

Млинці подають з начинкою і без, солодкі та несолодкі, мереживні та щільні, пишні та тонкі. А ось золотий колір млинців, який ми надали їм за допомогою корисної спеції куркума, надає їм схожість із яскравим жовтим сонцем і тому символізує Ярило – головне слов'янське язичницьке божество.

Млинці рвуться на сковороді У проблеми може бути дві причини: ви поклали дуже мало яєць, або тісто не встигло настоятися. Спробуйте вбити яйце в тісто і залишити на 20 хвилин.

loading
×