Чому не їдять гречку у Європі?

А ось у Європі та США гречану кашу не їдять. Пояснення, як ні дивно, криється саме в невибагливості рослини: гречку в цих країнах вирощують як корм для худоби. Люди не хочуть її їсти, вважаючи гречану кашу стравою, недостойною людського столу.

А причина, через яку іноземці відмовляються їсти гречку проста та банальна. Зважаючи на свою невибагливість і бурхливе зростання, гречка в Америці та Європі була кормом для худоби. В Іспанії, Бельгії, Франції, Німеччині та Португалії гречка завжди вважалася «арабською» рослиною і її часто називали «язичницькою» крупою.

Загалом виходить так, що греча зовсім не підходить для інтенсивного землеробства Європі. Тому її і не вирощують – вона просто не по кишені європейському сільському господарству. Жоден мешканець Європи не купуватиме гречану крупу за ціною в 7-8 разів вищою за пшеницю.

loading
×