Чому не можна їсти акул?

Справа в тому що акула відноситься до хрящових риб, у яких відсутні сечовивідні шляхи. Тому продукти життєдіяльності вони виводяться назовні через шкіру. В результаті, у тілі акули накопичується величезна кількість сечової кислоти та аміаку, здатне вбити навіть білого ведмедя.17 Jul 2020

М'ясо багатьох видів акул досить смачне і ніжне, проте в сирому вигляді має неприємний запах аміаку і гірко-кислий смакомтому йому потрібна спеціальна попередня підготовка – вимочування в холодній воді з підкислювачами (оцет, лимонна кислота).

Акули поставляють товарної продукції більше, ніж інші групи риб. Це не тільки смачне м'ясо, а й шкіра, яку виробляють для виробництва галантерейних товарів, а також печінку, яку використовують для одержання риб'ячого жиру та вітамінів. Кістки та начинки акул йдуть на виробництво рибного борошна та добрив.

Акула є рибою, тому дозволена до вживання.

loading
×