Чому не можна їсти багато баклажанів?
У м'якоті баклажану також є шкідливі речовини, які стимулюють збільшення кількості щавлевої кислоти в організмі, що може спричинити каміння в нирках. Ірина Бородіна – лікар-дієтолог єкатеринбурзького Міського центру медичної профілактики, кандидат наук, терапевт 1-ї категорії.
"Баклажани на регулярній основі не можна їсти людям з аутоімунними проблемами, особливо при їх загостренні. Це аутоімунний тиреоїдит, аутоімунні захворювання суглобів та кишечника. І, безумовно, не можна вживати тим людям, які мають алергію на цей продукт", – розповіла фахівець.
соланіну У перестиглих баклажанах, які відрізняють насиченим чорним кольором шкірки, міститься велика кількість алкалоїду – соланіну. Саме цей отрута надає баклажанам відому всім гіркоту. Чим стигліша ягода, тим більше в ній соланіну.