Чому не можна їсти багато баклажанів?

Баклажани, так само, як картопля, солодкий перець і помідори ставляться до сімейства пасльонових. А всі рослини цієї родини містять алкалоїди. Вважається, що у людей схильних до проблем із суглобами, артритами та артрозами, ці речовини можуть викликати запалення.Jun 15, 2022

У м'якоті баклажану також є шкідливі речовини, які стимулюють збільшення кількості щавлевої кислоти в організмі, що може спричинити каміння в нирках. Ірина Бородіна – лікар-дієтолог єкатеринбурзького Міського центру медичної профілактики, кандидат наук, терапевт 1-ї категорії.

"Баклажани на регулярній основі не можна їсти людям з аутоімунними проблемами, особливо при їх загостренні. Це аутоімунний тиреоїдит, аутоімунні захворювання суглобів та кишечника. І, безумовно, не можна вживати тим людям, які мають алергію на цей продукт", – розповіла фахівець.

соланіну У перестиглих баклажанах, які відрізняють насиченим чорним кольором шкірки, міститься велика кількість алкалоїду – соланіну. Саме цей отрута надає баклажанам відому всім гіркоту. Чим стигліша ягода, тим більше в ній соланіну.

loading
×