Чому не можна їсти багато фундука?

Рекомендується з'їдати не більше 30-50 г горіхів за добу, при передозуванні можливий спазм судин головного мозку. Крім того, бажано не купувати очищені горіхи – тільки горіхи позбавляються оболонки, в них починається процес розпаду вітамінів і мінеральних речовин. Калорійність фундука – 651 ккал.

Добова норма споживання фундука – Близько 50 грам. Цей горіх не варто вживати тим, хто страждає на хронічні захворювання печінки, а також діабет у важких формах.

Фундук містить альфа-токоферол, варіант вітаміну Е, який, як відомо, здатний знижувати ризик раку на 50 відсотків. Ці горіхи також є багатим джерелом марганцю. Відомо, що цей мінерал входить до складу антиоксидантного ферменту мітохондрій, який також відіграє важливу роль у запобіганні раку.

loading
×