Чому не можна їсти багато зелені?

Будь-яка зелень містить хорошу порцію вітамінів та мінералів: вітаміни А, В, С, К, РР, D, E, кальцій, калій, залізо, фосфор, йод — те, що точно зміцнить наш імунітет, підвищить захисні сили організму та підтримає нашу красу: покращить стан шкіри, волосся та нігтів.

Фахівець наголосила, що вживання зелені у великих кількостях може негативно позначитися на людях із гастритом, виразкою шлунка, сечокам'яною хворобою, панкреатитом. Щетиніна пояснила, що у цьому випадку зелень може спровокувати загострення хвороби чи викликати напад.

Є якісь норми щодо вживання зелені? — Для здорових людей обмежень за обсягами зелені ні, але мало хто може з'їсти 700-800 грамів, адже навіть порція 40-50 грамів вже досить об'ємна. У будь-якому випадку вживати потрібно в помірній кількості, 100-150 грамів день цілком допустимо.

loading
×