Чому не можна їсти магазинний майонез?

Майонез шкідливий лише в тому випадку, якщо ми розглядаємо звичну магазинну версію: через різні корисні добавки та підсилювачі смаку, що входять до його складу., він має таку погану славу. Наприклад, у покупний соус часто додають барвники, загусники та консерванти, щоб продукт набув товарного вигляду.Mar 16, 2021

А ось у покупний майонез додають емульгатори та консерванти. Одним із головних емульгаторів на виробництві є яєчний порошок, продукт із вкрай високим вмістом холестерину. Відкладення холестерину на стінках судин особливо небезпечне для людей похилого віку, людей з атеросклерозом, ожирінням та гіпертонією.

Головний мінус майонезу — це, звичайно, висока калорійність. Енергетична цінність у 100 грамах може досягати 800 ккал. А ось необхідного організму білка в майонезі практично ні, він становить лише 0,96 р. У складі є жири – 74,85 г, вуглеводи – 0,57 г.

Майонез
Основнірослинна олія, яєчний жовток, гірчиця, оцет або лимонний сік, сіль, цукор
Рецепт у Вікіпідручнику
Медіафайли на Вікіскладі
loading
×