Чому не можна їсти переварені макарони?

«При приготуванні макаронів найголовніше – не переварити. Вони обов'язково повинні залишатися аль денте, тобто не повинні бути м'якими. Перетравлені макарони мають більш високий глікемічний індекс, тобто сильніше підвищують рівень цукру в крові», – зазначила експерт.

З очевидних мінусів переварених макаронів виділяють: – погану засвоюваність; – різке підвищення рівня вуглеводів та цукор у крові (високий глікемічний індекс); – Надлишок крохмалю.

Ось що можна зробити: Злийте локшину/макарони у ситечко і промийте їх холодною водою. Покладіть зверху кілька кубиків льоду, оскільки це швидше охолодить макарони/локшину і зупинить процес перетравлення. Перетравлені макарони або локшину можна смажити на слабкому вогні з невеликою кількістю вершкового чи оливкової олії.

Недоварені макарони мають вкрай низький глікемічний індекс (40 одиниць – такий же, що у суниці або мандарину), а тому забезпечують тривале почуття ситості.

loading
×