Чому не можна їсти розплавлений сир?

Під впливом тепла посилюється насиченість смаку сирущо викликано високою концентрацією натрію та інших мікроелементів. Надлишок корисних елементів може викликати набряклість і порушити водно-сольовий баланс.

Однак Соломатина попередила, що небезпека плавлених сирів обумовлена ​​його високою калорійністю. У зв'язку з цим не рекомендується вживати даний продукт людям, які страждають на ожиріння або атеросклероз. Також обмежити перевагу такого сиру у їжу вона порадила людям із поганим обміном речовин.

Вже при температурі 30-35 градусів починають плавитися молочні жири. Сир стає трохи м'якшим, ніж у холодильнику. Потім, при Більш високої температури починають руйнуватися молекули казеїну. Сир втрачає свою структуру і перетворюється на майже рідкий стан.

loading
×