Чому не можна їсти твердий сир?

Лікарі ставлять під заборону сир під час загострення хвороб ШКТ, захворювань підшлункової залози заборонено вживати при карциноїді та гепатиті. Сир жирністю понад 30% не варто вживати при ожирінні та діабеті другого типу. Також лікарі радять відмовитися від продукту при мігренях та тяжкому ПМС.

Твердий сир містить велику кількість кальцію та фосфору, що благотворно впливає на стан кісток та зубів. Вітаміни групи В, що входять до складу цього продукту, зміцнюють нервову систему, сприяють запобіганню анемії, а вітаміни А, С, Е, РР підвищують імунітет та покращують стан шкіри та волосся.

Жир сирів – це не корисні жири, це жири тваринного походження, вони шкідливі для серця, для судин, тому людям-сердечникам та хворим на атеросклероз також не рекомендується зловживати сиром. Потрібно бути обережними, вживаючи цей продукт із плісняви.

loading
×