Чому не можна їсти Зайчину?
Заборона на вживання кролятини та зайчатини пов'язана ще й з тим, що вбивають цих тварин ударом по потилиці, а значить, кров залишається у тварині, а православним є м'ясо з кров'ю не можна.30 Nov 2016
Із зайця можна, можливо готувати печеню, шпигувати його салом або іншими сортами м'яса, доповнювати різними соусами, гасити, готувати супи та бульйони. Зайчатина чудово поєднується з овочами: картоплею, капустою, морквою. Оригінальною стравою буде паштет із зайця.
Не їдять кроликів не лише старообрядці, але й юдеї. У них кролятина — таке ж брудне м'ясо, як і свинина.
В деяких випадках м'ясо дичини може бути не просто шкідливим, а й небезпечним для життя. Найбільш небезпечне паразитарне захворювання, що передається харчовим шляхом при вживанні м'яса, – Трихінельоз. Трихінели – це круглі черв'яки, що розташовуються в м'язовій тканині тварини.