Чому не можна кип'ятити воду по 2 рази?

Процедура повторного кип'ятіння або підігріву води сприяє: руйнування корисних речовин, що містяться в її складі; утворенню небезпечних сполук (миш'як, фториди, нітрати).

Скільки разів можна кип'ятити воду? Таким чином, двічі кип'ятити можна тільки добре очищену воду. Водопровідна вода взагалі не рекомендована для пиття та приготування їжі, при її повторному кип'ятінні в ній можуть утворюватися отруйні речовини, що негативно позначаються на здоров'ї.

Вважається, що при кип'ятінні і, тим більше, при повторному кип'ятінні концентрація цих домішок підвищується, і вода стає "шкідливою" для здоров'я. Однак зміст у воді цих хімічних речовин настільки мало, що це не завдає шкоди здоров'ю, навіть при кип'ятінні води кілька разів.

А якщо ні, то всі мікроелементи просто випадуть в осад. Якщо ви використовуєте фільтровану воду з-під крана, то кип'ятити воду для суміші обов'язково, зберігати кип'ячену воду для приготовлення суміші не можна, так само як і кип'ятити повторноЦе пов'язано з утворенням дейтерію.

loading
×