Чому не можна маринувати м'ясо у майонезі?

Не рекомендується використовувати для маринаду майонез чи кетчуп. Причина – все в тих же консервантах, яких у подібних соусах просто неймовірна кількість. Щоб шашлик був ніжним та приємним на смак, використовуйте для маринаду натуральні продукти. May 29, 2017

М'ясо маринують, щоб вирішити одразу кілька завдань: зробити його м'якшим, надати додаткового аромату та провести первинну антимікробну обробку, – розповідає експерт.

Якщо ви готуєте шашлик у майонезі з курки, маринуйте м'ясо години 2, цього достатньо. Грибний шашлик у майонезе маринується всього годину, так що печериці можна замаринувати вже біля мангалу. Шашлик зі свинини в майонезі повинен помаринуватися при кімнатній температурі години 4, а в холодильнику довше, краще за ніч.

Що міститься в майонезі оцет розм'якшує м'ясні волокна, а сам майонез не дасть свинині підсохнути. Тому шашлик, маринований в майонезі, Виходить ніжним всередині і з характерною апетитною засмажкуватою скоринкою зовні.

loading
×