Чому не можна нагрівати пластик?
Відзначимо, що навіть якщо пластик при нагріванні виділяє безпечні для людини речовини, сам контейнер при цьому поступово руйнується – його поверхня може стати шорсткою або отримати мікротріщини, де будуть накопичуватися залишки їжі та мікроби.
Пластиковий посуд, за рідкісним винятком, не можна нагрівати вище за 80 градусів. У неї не тільки не можна наливати окріп, мити його в гарячій воді ризиковано. Особливо шкідлива при нагріванні посуд із полістиролу з маркуванням «ПС 6».
ПВХ небезпечний при використання з харчовими продуктами, оскільки може виділяти бісфенол А, кадмій та ртуть, які присутні в ПВХ як стабілізатори. Ці речовини можуть виділятися за нагрівання ПВХ до температури 60 °C. Бісфенол А небезпечний тим, що надає гормоноподібну дію на організм.