Чому не можна перегрівати молоко?

Чи не перегрівати. Ще раз – чим тепліше молоко, тим солодше напій. Однак при нагріванні молока вище 70 °C відбувається денатурація (розкладання) молочних білків, і в смаку напою з'являється гіркота.Feb 21, 2015

Перегріте молоко втрачає свій смак, перестає бути солодким, стає паленим та кислуватим. Напій дуже гарячий і його просто не можна пити. Молоко також може розвинути сірчистий запах та смак при тривалій термообробці, що знову ж таки погіршує смак вашої кави.

Щоб молоко добре збилося і не зіпсувало смак каваперед приготуванням пінки його потрібно підігріти. Але в жодному разі не доводьте до кипіння. Оптимальна температура – ​​60-65 °С. Якщо у вас немає кулінарного термометра, орієнтуйтесь на зовнішній вигляд продукту: над молоком повинна з'явитися легка пара.

Лактоза – молочний цукор, який відповідає за насолоду молока. Тепле молоко здається солодше, тому що смакові рецептори мовою більш чутливі до солодощі при вищих температурах.

loading
×