Чому не можна пити мед із окропом?

«З окропом пити мед не можна. Мед виробляє в окропі речовину діоксометил, а це отрута. Мед потрібно розбавляти з водою температури не більше 40 градусів, тобто в міру теплу», – пояснив Даурі Тугуш. Мед дійсно втратить свої корисні властивості при додаванні в окріп, вважає дієтолог Олексій Калинчев.Aug 14, 2022

Шкідлива речовина – оксиметилфурфурол – цей канцероген, що утворюється при тривалому нагріванні цукрів. Його шкідливі властивості (тобто коли він справді поводиться як канцероген) виявляються при перевищенні дози 2 мг на 1 кг ваги людини.

Відповідь: Мед – це, по суті, глюкоза та фруктоза, мікроелементи + фермент бджоли. При нагріванні натурального меду понад 200 градусів (духовка), мед, на жаль, втрачає свої корисні бактерицидні властивості повністю, але отрута чи токсини в натуральному меді не утворюються.

"В останніх детальних дослідженнях на живих організмах токсичність та канцерогенність оксиметилфурфуролу не була доведена взагалі. Тому можете сміливо додавати мед в чай, випічку і взагалі кудись". Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що дієтологи розвінчали міф про популярний "дієтичний" напій.

loading
×