Чому не можна використовувати цукрозамінник?

Експерт вважає, що синтетичні (ненатуральні) цукрозамінники однозначно шкідливі. Вони порушують мікрофлору кишечника, кислотну рівновагу крові та провокують запалення. До них входить аспартам (сукралоза), ксиліт, сорбіт. May 22, 2021

При надмірному вживанні будь-якого продукту, у тому числі замінника цукру, шкода очевидний. В даному випадку може порушитися мікрофлора кишечника, кислотна рівновага крові, виробитись толерантність до глюкози, а це є передумовою діабету.

Шкода фруктози як цукрозамінника полягає у високій калорійності (близько 400 ккал). Вона не підходить для людей із зайвою вагою вона. Ксиліт або сорбіт при схудненні не використовуються через їх високу калорійність, зловживання ними може призвести до проблем із травленням та ожиріння.

З мінусів: у сорбіті присутній неприємний залізистий присмак і при перевищенні норми 15 грамів на добу він може викликати нудоту та діарею. Ксиліт у надлишкових кількостях негативно діє на жовчний міхур. Еритрит (еритрол) – ще один багатоатомний спирт, що має солодкий смак.

loading
×