Чому не можна залишати їжу в чавунній сковороді?

Не зберігайте їжу в чавунній посуд. Чавун є пористим матеріалом, він здатний вбирати запахи та смаки їжі, яка була в ньому приготовлена. Звичайно, цього не станеться, якщо ви залишили їжу в сковорідці на 5 хвилин чи півгодини.

Відповідь – ні! Виходячи з особливостей чавунною посуду, стає зрозуміло, що зберігати їжу в казане не рекомендується. Це спричинить утворення на стінках іржі (корозії).

Безпосередньо у чавуні страви не зберігають. По-перше, тому що після тривалого контакту з ним їжа набуває неприємного металевого присмаку. А по-друге, присутні у складі продуктів кислоти та рідина у самій страві руйнуватимуть захисний шар та сприятимуть утворенню іржі.

loading
×