Чому не можна заварювати чай кілька разів?

Така економія недоцільна, оскільки при повторному заварюванні в чаї не залишається жодних корисних речовин. Крім того, деякі сорти чаю через час після заварювання починають виділяти токсичні речовини. У зв'язку з цим використовувати чай вдруге не рекомендується.Mar 6, 2019

Таблиця: скільки разів можна заварювати чай

Зелений чай3 – 4 рази
Білий чай3 – 4 рази
Жовтий чай3 рази
Улунвід 4 до 9 раз
Чорний чайосновна маса сортів – 2 рази

А після того, як настій охолонув до 30°С, рідина перетворюється на привабливий живильний субстрат для грибів та інших мікроорганізмів. Через 2-3 дні життя цієї мікрофлори в заварнику з'являється пліснява, і чай дійсно перетворюється на отруту для людини.

Якщо перед вами – дешевий чай у пакетиках, його не те, що двічі-тричі – його один раз б зручноваримо заварити. Ну а гарний, якісний зелений чай, а особливо – елітний сорт, не просто можна, можливо – Треба заварювати по кілька раз. Головне – робити це не більше чотирьох разнавіть якщо ви дуже хочете заощадити.

loading
×