Чому не можна зберігати варений рис?

Йдеться про бактерії Bacillus cereus, які живуть у висушеному рисі у вигляді суперечки. Якщо рис після варіння тримати в кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися, попереджають спеціалісти. У вигляді побічного продукту зростання мікроби виробляють ряд токсинів. Raj. 13, 1438 AH

Чому ж рисова каша така небезпечна? Справа в тому, що на думку експертів – у сирому рисі є суперечки Bacillus cereus, які можуть викликати розлади травлення. Небезпека ще й у тому, що патогенні мікроорганізми можуть залишатися навіть після варіння рису та ще гірше – розмножуватись при зберіганні готового продукту.

Це з наявністю високорезистентних бактерій, званих Bacillus Cereus. Тепло вбиває ці бактерії, але можуть виробляти суперечки, токсичні за своєю природою. Коли Мал повторно нагрівається і залишається при кімнатній температурі, будь-які спори, що містяться в ньому, можуть розмножуватися, викликаючи харчове отруєння [3].

Зберігається рисовий відвар тільки один день.

loading
×