Чому не розчиняється агар?

агар розчиняється тільки в дуже гарячій, майже киплячій воді. Тому немає сенсу замочувати порошковий агар у воді перед використанням.

Першою приходить на думку можливою причиною незастиглої страви з агарагаром може бути недоварений сироп. Важливо: Для дії цього желюючого агента необхідно довести його до температури не менше 85ºC. Якщо ви не дотрималися маси на вогні, то врятувати ваші старання може повторне кип'ятіння рідини.

Щоб розвести агарагар, додайте його у теплу рідину (воду, фруктовий сік, бульйон) у співвідношенні 1 ч. л. на склянку рідини та залиште на 15 хвилин для набухання. Потім доведіть рідину до кипіння постійно помішуючи.

Щоб перевірити, чи достатньо агара міститься в розчині, потрібно налити трохи в чайну ложку і помістити на півхвилини в морозильну камеру. Якщо вміст ложки застиг, концентрація вибрана правильно. Якщо розчин залишився рідким, можна додати до нього трохи агара і знову нагріти.

loading
×