Чому не вариться картопля у кислому середовищі?

У кислому середовищі розпад протопектину сповільнюється і картопля не розварюється, твердіє. Найчастіше, відварювання в злегка підкисленій воді використовують при приготуванні картоплі для салатів, щоб картопля стала твердішою, і в салаті шматочки не розвалювалися.

Завдяки оцту відварений картопля покривається тонкою скоринкою, яка тримає форму після нарізки.

Якщо вам потрібно, щоб картопля не розвариласяДодайте 1 столову ложку оцту на 1 л води. Поставте каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, зменште його. Після закипання ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки – 15-20 хвилин.

Отже, перша ознака токсичності картоплі – це зелені плями під шкіркою. Вони з'являються у випадку, якщо бульби зберігають під прямим сонячним промінням, — у цей час відбувається фотосинтез, який підвищує концентрацію отрути в овочі.

loading
×