Чому не варто пити чай із бабусиного сервізу?

У таку посуд не можна наливати і алкогольні напої, тому що в цьому випадку виділятиметься стирол. Він накопичується в печінці та нирках і викликає серйозні захворювання. Це маркування поліпропілену: таке посуд можна використовувати для гарячих напоїв та продуктів, вона безпечна за температури до 100 °С.

Безумовно, далеко не вся порцеляновий та керамічна посуд може бути шкідлива, але про всяк випадок слід уникати набувати яскраво забарвлених виробів і виробів з надглазурною деколью на внутрішній поверхні – саме ці вироби найчастіше показують перевищення норм виділення шкідливих речовин.

Цінуються не вся кришталева посуд, а тільки з червоного або синього скла. А також рідкісні екземпляри з малюнком, виконаним в особливій техніці. На подібних наборах можна заробити до 20-40 тисяч рублів.

loading
×