Чому небезпечно їсти дикого кабана?

М'ясо дикого кабана нерідко стає причиною захворювання людей на трихінельоз., попереджають ветеринарні спеціалісти Людина може заразитися при обробці туші або при вживанні погано прожареного м'яса.

Тому що м'ясо вкрай небезпечне: можна, можливо захворіти на трихінельоз і навіть померти. Трихінельоз – це паразитарне захворювання, збудник інфекції дрібний круглий черв'як – трихінелла, який широко поширений у природі серед хижаків і всеїдних ссавців, гризунів.

Через низьку калорійність та невеликий вміст холестерину м'ясо кабана та іншу дичину справедливо відносять до дієтичних продуктів. Кабан м'ясо містить антиоксиданти, що регулюють рівень цукру в крові. Через високий вміст фосфору кабанятина – корисний продукт, що дозволяє вирішувати проблеми суглобів та кісток.

Трихінельоз – природно-осередкове захворювання – зоонозний біогельмінтоз. Це найбільш небезпечний гельмінтоз, який може призвести до інвалідизації та летального результату.

loading
×