Чому огірки виходять не хрусткі?

Якщо концентрація солі в розчині надто мала, то в ньому виникає стороння мікрофлора.. В результаті розсіл набуває слизової консистенції, що розм'якшує плоди. Тому дуже важливо, щоб концентрація солі в консервації становила від 6 до 9%. І чим більші плоди, тим цей показник має бути вищим.Jul 31, 2020

Ви неправильно підібрали сорт огірків, або взяли надто великі плоди; перетримали банку з готовим продуктом надто довго у невідповідних умовах; ви поклали мало солі. Такі «хрусткі» використовуйте для соусів типу тар-тар і приготування розсольників та збірних солянок.

Хрускіт м'якоті плодів солоних огірків залежить від особливої ​​будови клітин та простору між ними. Справа в тому, що клітини перестають ділитися вже на стадії зав'язі. Огірок зростає не рахунок збільшення числа клітин, а рахунок їх розтягування. Так, у корнішонів, пікулів між клітинами практично немає простору.

На трилітрову банку беруть пару зубчиків часнику, їх нарізавши, кладуть на дно банки, потім викладають. огірки, потім ще шматочки часнику, шари перемежовують листям смородини, гілками та суцвіттями кропу. Лист хрону кладіть за бажанням, а ось пара шматочків кореня хрону додасть огіркам хрусткості.

loading
×