Чому перлова каша синя?
Через свою природну оболонку непромита крупа забарвлює воду в рожевий, фіолетовий або червонуватий відтінки.. Замочувати перловку перед варінням потрібно як мінімум на годину, а краще на ніч. Oct 5, 2021
Перлова крупа – Вид ячмінної крупи у формі гладких зерен білого або злегка жовтуватого кольори довгастої або круглої форми, що використовується як основа для гарнірів і каш, засипки для супів, рагу.
Готова каша повинна бути з приємним солодкуватим смаком, якщо після приготування страва гірчить, то це може говорити про неякісне та несвіже зерно, що використовується для виготовлення крупи. Зберігати перловку найкраще в картонній коробці або спеціальних контейнерах із щільною кришкою.
Перлівка містить глютен, тому її слід уникати всім, у кого алергія на злаки або їх непереносимість; Крупа не рекомендується людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту