Чому пиріг виходить темним?

При надлишку цукру в тісті вироби, що випікаються, швидко «рум'яняться» і навіть підгоряють. При нестачі цукру вироби виходять «блідими». Якщо в тісто перекласти соди, то виріб виходить темного кольору., з неприємним запахом та присмаком.

Відбувається так: тісто погано розпушується і має щільні ділянки по всій площі всередині, які при випіканні погано пропікаються, тому що щільні.

Якщо занадто довго замішувати тісто, воно втратить свою еластичність і стане гумовим. Багато борошна та мало води. Якщо тісто «забито» мукою, то й випічка буде твердою.

Наприклад, дріжджові пироги на молоці більш ніжні, довше не черствіють і набагато смачніші за ті, що на воді. На кефірі роблять прісне тісто. Додаючи соду в таке тісто, Випічка виходить пишною, практично як дріжджова. на воді роблять тісто для вареників, пельменів, чебуреків.

loading
×