Чому після заморожування хурма не в'яже?

При заморожуванні крижані кристали розривають мембрани і після розморожування таніни гідролізуються.. Їхнє руйнування відбувається також у міру дозрівання фрукта, тому повністю стигла хурма не в'яже.

Зберігати хурму слід у морозильної камери при температурі -18-25 градусів. Термін зберігання 10-12 місяців. Щоб розморозити цілу хурмудостатньо вийняти її з пакета і покласти в чашку. Їсти її руками буде неможливо, вона стане надто м'якою.

Заморозити хурму у морозильній камері на 12-16 годин. Після того як хурма розморозиться вона стане солодка, але, на жаль, вона стане дуже м'якою і їсти її швидше за все доведеться ложкою. Замочити хурму на 9-12 годин у теплій воді (30 * -39 *).

В'язкий смак недозрілим плодам хурми надають дубильні речовини під назвою таніни. При взаємодії з ними білки слизової оболонки денатурують, що створює в'яжуче відчуття. Крім того, таніни звужують кровоносні судини в ротовій порожнині.

loading
×