Чому пиво буває солодким?
Солодощі пива значною мірою залежить від того, який солод використовувався в пивному суслі та які дріжджі застосовувалися для його зброджування.. Якщо використовувалися штами з низьким показником атенюації, у пиві залишиться більше цукру.
Головна причина солодкого смаку – якраз у високому вмісті спирту. У більшості міцних сортів (тільки якщо це не IPA, звичайно) немає упору на хміль: він не домінує і гіркоти майже немає, баланс смаку зміщується у бік алкоголю.
Пиво дозріває у пляшках. У деяких монастирях під час варіння в сусло додають цукор, це збільшує міцність напою. Міцні сорти траппістського пива мають щільний і повний смак, а свій маслянисто-фруктовий аромат набуває завдяки високотемпературній ферментації та використанню різних культур хмелю.
Сахарозу отримують з цукрового тростини або буряків. Він додасть спирту і розріджує структуру вашого пива і, як і декстроза, може бути доданий будь-якої миті у процесі пивоваріння. Існує багато різних думок про те, чи додає сахароза свій аромат пиву чи ні.