Чому плов готують по четвергах?

Вечеряти пловом по четвергах – давня узбецька традиція. Місцеві жителі вірять, що ситна страва з бараниною надає сил і благотворно впливає на лібідо. Узбеки кажуть, що саме цього дня вони зачинають дітей.

узбецькі дружини щонайменше раз на тиждень отримують радості сексу від своїх благовірних. Тому плов – Сексуальне

Ранковий плов має багатовікову історію, і його споконвічне призначення – благодійність (“ехсон”): у зв'язку з тією чи іншою подією організатори, виходячи з благородних спонукань, “дають” або “роздають” плов ("Ош бериш", "Ош таркатиш").

Пайшанба (Узб. Payshanba – Четвер) – селище міського типу та адміністративний центр Каттакурганського району (Самаркандська область, Узбекистан).

loading
×