Чому погано від майонезу?

Основна причина, через яку майонез вважається шкідливим – високий вміст у ньому жирів. Для того щоб кількість калорій не відлякувала покупців, виробники спеціально виготовляють «легкий майонез» з меншою кількістю жиру. Такий продукт здається безпечнішим не тільки для фігури, але і для здоров'я.

Головний мінус майонезу — це, звичайно, висока калорійність. Енергетична цінність у 100 грамах може досягати 800 ккал. А ось необхідного організму білка в майонезі практично немає, він становить лише 0,96 г. У складі є жири – 74,85 г, вуглеводи – 0,57 г.

Майонез шкідливий тільки в тому випадку, якщо ми розглядаємо звичну магазинну версію: через входять до його складу різних корисних добавок і підсилювачів смаку, він має таку погану славу. Наприклад, у покупний соус часто додають барвники, загусники та консерванти, щоб продукт набув товарного вигляду.

«Не бажано, – вважає Альбіна Комісарова. – Через велику кількість солі та калорій Національний Інститут Медицини не рекомендує їсти майонез щодня, чи радить обирати все-таки дієтичний».

loading
×