Чому погано від яблука?

Однак не варто забувати, що в яблуках міститься велика кількість грубої клітковини, яка не тільки допомагає заглушити почуття голоду, але й може спричинити загострення колітів та спровокувати порушення роботи шлунково-кишкового тракту, наприклад, призведе до запорів.Aug 6, 2019

Шкода яблук Тим, хто має проблеми із серцево-судинною системою, також варто відмовитися від червоних сортів. яблук. Насіння яблук містять токсичну речовину амігдалін, яка вважається небезпечною для життя, і вживання в їжу занадто великої кількості насіння яблука може нашкодити здоров'ю.

За словами фахівця, яблука протипоказані при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Зокрема, йдеться про гастрит та виразку шлунка. Корабльова продовжила, що яблука містять велику кількість грубої клітковини. Фрукт здатний викликати здуття живота, подразнення слизових оболонок або загострення наявних захворювань.

«Якщо вживати яблука (як і інші фрукти) після ситного обіду, у людини може виникнути посилення бродіння. Це призводить до розладу травлення. Також можливе загострення гастриту, особливо з підвищеною кислотністю, та панкреатиту (за рахунок яблучної кислоти)», – каже лікар-терапевт Андрій Кондрахін.

loading
×