Чому потрібно ставити у розігріту духовку?
Тепло, до якого розігрівається духовка, допомагає дріжджам підняти тісто на максимально можливу висоту до того, як буханець прийме свою кінцеву форму. Якщо помістити тісто в холодну духовку, хліб вийде плоским, сухим і погано жуватиметься.25 Nov 2016
Необхідно, щоб духовка була порожня. Саме так радять кухарі. Все тому, що деко, що нагрілося, може негативно вплинути на якість випічки. Немає сенсу нагрівати заздалегідь форму для випічки або деко.
Ніколи не ставте лист безпосередньо на дно духового шафи і не вистилайте її фольгою, так як під ними може накопичитися тепло.
Погана ідея – відкрити духовку, витягти важке деко або каструлю з готовою стравою, а потім залишити їх на дверцятах. Петлі можуть не витримати такого звернення. Також вони погано переносять спроби пересунути духовку, якщо її тягнуть за відкриті дверцята.