Чому псуватися картопля?

Причиною псування картоплі може бути і те, що ви поспішили після прибирання сховати його до сховища. Особливо якщо копали за дощової погоди: мокрі бульби обов'язково потрібно просушити. У ґрунті могли бути збудники різних грибних та бактеріальних хвороб, які й потрапили на них.

Мушки та неприємний запах – явна ознака того, що картопля почала гнити. Огляньте запаси і позбудьтеся зіпсованих бульб. Періодично перебирайте їх, прибираючи овочі, що підгнили. Поруч лежить картоплю потрібно просушити і приготувати найближчим часом, інакше вона теж може загнити.

Мокра бактеріальна гнилизна Захворювання активно розвивається при порушення умов зберігання (висока температура, вологість та погана вентиляція) та при закладці на зберігання ушкодженої картоплі. Саме через тріщини та мікротравми бактерії проникають у бульбу, повільно руйнуючи його.

Температура у підвалі чи погребі має бути 2-3 градуси з вологістю близько 80%. Якщо температура буде нижче 2 градусів, картопля підмерзне і стане солодкою, а якщо температура підніметься вище за 3 градуси, картопля почне проростати.

loading
×