Чому різотто так називається?

Назва «різотто» утворено від італійського riso або рис. 🍚 Основа різотто – це рис, так що потрібно знайти відповідний. Сорти рису для різотто вивели в Італії в 20 столітті. Сюди відносяться Арборіо, Бальдо, Карнаролі, Марателлі, Падано, Рома та Віалоне Нано.

Різотто (італ. risotto, означає "маленький рис") – страва італійської кухні з рису, з м'яким, вершковим смаком.

1️⃣Сортом рису. Для різотто підходить рис, який містить багато крохмалю. Виділяючись при варінні, він оточує кожну рисинку кремовою оболонкою. Традиційні італійські сорти: арборіо, карнаролі, бальдо та віалоне-нано.

В Італії для приготування цієї страви використовують сорти Арборіо, Карнаролі, Віалона Нано. У Росії у магазинах продається найчастіше Арборіо. Єдина особливість готування різотто з цього рису полягає в тому, що з'їдати його потрібно відразу ж, не залишаючи про запас.

loading
×