Чому шкідливо мити м'ясо?

Промивка м'яса тільки збільшує активність бактерій та сприяє їх розвитку. Якщо ви промиваєте м'ясо гарячою водою, то ви порушуєте текстуру на поверхні м'яса, що негативно відбивається на готовому продукті. Це означає, що мокре м'ясо буде не смажитися, а швидше гасити, втративши при цьому свій смак і аромат.

Насправді мити сирого птаха, яловичини, свинини, баранини або телятини перед приготуванням не рекомендується. Пов'язано це з тим, що бактерії із сирого м'яса можуть при миття поширитися на інші продукти харчування, посуд та кухонні поверхні.

Струмінь води «вбиває» бактерії, що знаходяться на поверхні, в розрізані волокна м'язової тканини. Перехресне забруднення. Мікроорганізми, що містяться в сирому м'ясі, при змиванні потрапляють у воду і разом із найдрібнішими бризками розлітаються на всі боки, потрапляючи на посуд, кухонну мийку, стільницю і навіть стіни.

Не треба. Не робіть так ніколи. Ніколи не обполіскуйте сиру яловичину, свинину, баранину, курку, індичку або ягнятину перед тим, як готувати її. «Але ж на ній щось липке!» — можете сказати ви.

loading
×