Чому силос горить?

Корм нагрівається в корівнику У цьому часто винні дріжджові гриби, які містяться в силосі. Дріжджові гриби отримують достатньо цукру та крохмалю з доданих у кормосуміш зернових або меляси, і вони починають блискавично рости завдяки доступу кисню та теплу корівника.

Сілос одержують шляхом заквашування (силосування — консервування без доступу повітря, є найбільш поширеним способом заготівлі) подрібненої зеленої маси трав'янистих рослин, придатної для корму тварин і птахів (використовується: тритикале, соняшник, кукурудза, неотруйні бур'яни, бадилля овочевих культур та …

Кількість сухої речовини – важливий показник якості силосу. Якщо шар розсипається одразу, це свідчить про вміст сухої речовини на рівні понад 40%. Потрібно намагатися заготовляти силос з великим вмістом сухої речовини, наскільки це можливо.

loading
×