Чому стигла диня не солодка?
Ще дуже сприятливо позначається на врожаї підживлення розчином золи під корінь і листком. Для цього золу наполягають тиждень. Підвищити цукристість плодів можна і за допомогою стимуляторів Новосил та Епін. Обробка ними рослин за два-три тижні до збирання врожаю дозволяє збирати найсмачніші плоди.
Надмірна кількість органіки та азотних добрив викличе надмірне зростання бадилля, але затримає дозрівання плодів та їх цукристість. Підвищує цукор внесення калійних добрив. Можна використовувати деревну золу. Рано дині знімати не варто, тоді, навіть дозрівши, вони залишаться несмачними.
Найпопулярнішими ж у росіян є добре знайомі всім сорти «Колгоспниця» та «Торпеда». Перший вирощується на полях на карті Поволжя та має дуже солодкий смак. Диню «Торпеда» легко впізнати за характерною подовженою формою. Це найсолодший сорт із яскраво вираженим ароматом.