Чому стріляє олія на сковорідці?
Лайфхак: щоб олія не бризкало, на сковорідку, що розігрівається, необхідно додати невелику кількість кухонної солі. Сіль потрібно розподілити по всій сковорідці. Чим більше солі – тим менше буде бризок. Не забувайте, що вологими можуть бути продукти, які ви збираєтеся смажити.
Для того щоб олія не бризкала згодом, на сковороду, що розігрівається, необхідно додати невелику кількість кухонної солі. Сіль повинна бути більш менш рівномірно розподілена по всій поверхні готової. Тільки після цього на сковороду ллється соняшникова олія.
Пар, що утворився, буквально розштовхує олія довкола себе, щоб зайняти оптимальний для його температури об'єм. Образно кажучи, крапля води вибухає. Саме цей процес миттєвого закипання та випаровування води і призводить до того, що олія бризкає або «стріляє».