Чому свіжий сік потрібно пити відразу?
Знаменитий вітамін С повністю зникає через 6 годин після будь-якої обробки – термічної чи механічної. Більше того, у процесі приготування соків чи смузі руйнується 20–40% вітаміну С! А ось, наприклад, вітамін Е дуже стійкий при нагріванні та в процесі термічної обробки продуктів практично не змінюється.
Через 15 хвилин після приготування соки втрачають цілющі властивості, тому встигніть випити фреш. Виняток – буряковий сік. Він має постояти 2-3 години. Свіжовижаті соки краще не пити за їжею.
Свіжовижаті соки можна вживати як десерт або між основними прийомами їжі. Більше того, не можна пити свіжий сік понад двічі на день. Будьте здорові!
Найкраще пити натщесерце. Якщо ви вживаєте фреші кілька разів на день, робіть це не менш як за двадцять хвилин до або через дві години після їди. Коли ваш шлунок порожній, всмоктування вітамінів та поживних речовин з соку є найефективнішим.