Чому такий важливий глікемічний індекс?

ГІ — показник, яким оцінюється швидкість потрапляння глюкози в кров. Чим вище цей показник, тим швидше глюкоза потрапляє у кров і тим різкішим буде стрибок її рівня. Шкала глікемічних індексів будується щодо глюкози – її ГІ дорівнює 100. Чим вище за ГІ, тим швидше підніметься рівень цукру в крові.

Глікемічний індекс (ГІ) – один із показників біологічної цінності харчових продуктів, що має важливе значення у складанні здорового та правильного харчування. Він показує відносний вміст легкозасвоюваних вуглеводів, надмірне споживання яких часто стає причиною збільшення маси тіла.

Глікемічний індекс продуктів (ГІ) – це показник, який відображає, як впливає Вживання даного продукту на рівень глюкози у крові. Чим вище за ГІ продукту, тим швидше підвищується рівень цукру крові, а чим нижче за ГІ, тим повільніше підвищується рівень глюкози.

loading
×