Чому тісто на пиріжки виходить гумовим?

Чому виходить гумовим Вся справа в обминці, вірніше, в недостатній обминці. Якщо тісто готується з здобою (яйця, жири), його необхідно розім'яти 3-4 рази, залежно від того, скільки здоби або від того, як поводиться тісто.May 22, 2018

Багато борошна та мало води. Якщо тісто «забито» мукою, то й випічка буде твердий. Яйця. Велика кількість яєць у тесті знищує пишність і робить його твердим.

Тісто вийшло занадто щільним Можливо, ви надто довго його замішували. Не думайте, що чим довше місити тісто, тим результат буде краще. Зазвичай його потрібно перемішувати доти, доки рідина не забере борошно і тісто не стане однорідним.

При дозріванні борошна змінюється її вологість, колір (борошно світлішає), кислотність, вміст жирів, у клейковині зменшується розтяжність та збільшуються пружність та опір деформації.

loading
×