Чому тісто не ріжуть ножем?

Що ж стосується відмови від застосування ножа, у чомусь це пов'язано із стародавніми забобонами. Що той, хто буде різати хліб подібним чином отримає від Бога менше їжі, оскільки Він теж її «уріже».

Ідеальний ніж для різання тіста на пироги, пиріжки, вареники не допускає прилипання та зминання. При виборі важливо звернути увагу на лезо – воно має бути твердим, у міру товстим, не гнутися від легкого натискання. Кращий матеріал – нержавіюча сталь. Пластикові ножі можна розглядати для м'якого тіста.

Як замісити та розкотити ідеальне тісто ми розповідали неодноразово. Сьогодні приділимо увагу розміру та формі. Наприклад, чи відомо Вам, що тісно не можна різати як хліб чи м'ясо, імітуючи ножем руху пили: вперед-назад? Від таких маніпуляцій структура тіста руйнується, може осісти.

loading
×