Чому у губки дві сторони?
Третій шар губки – абразивна сторонаяка застосовується для відтирання забруднень з поверхні. Вона може складатися із синтетичних волокон (поліестер, поліамід), сполучного компонента (фенопласт, акрилова смола), мінерального абразиву (вугілля, кварц тощо).
Губка з червоного кольори усуває забруднення, що в'їлися, і присохлі залишки їжі, але поступається по «силі» зеленою. Жовтий колір обрали для фарбування найлегшого абразиву, який майже нейтрально діє на поверхню, що очищається.
На кухні має бути дві губки: для миття посуду, каструль та сковорідок, а також для прибирання робочих поверхонь керамічної плитки та варильної плити. Після застосування губка повинна бути ретельно вимита під проточною водою від піни, що залишилася, вичавлена і просушена.