Чому у вагітних падає залізо?

Під час вагітності в організмі жінки збільшується кількість рідини, а отже, і об'єм циркулюючої крові. За рахунок цього кров «розріджується» та частка гемоглобіну в її загальному обсязі. падає.

Анемія – високий ризик для матері та плоду! Збільшення тяжкості анемії супроводжується більш частим розвитком у вагітних важких форм гестозу, пієлонефриту, кровотеч під час пологів. Крім того, підвищується ризик передчасних пологів, плацентарної недостатності та внутрішньоутробної загибелі. плоду.

Вагітна повинна у достатній кількості вживати білкову їжу, фрукти та овочі. Підвищити гемоглобін можна збільшивши споживання червоного м'яса і збалансувавши кількість овочів та фруктів. Під час вагітності в організм жінки повинен надходити приблизно 1 г заліза на добу.

Добова потреба у залізі вагітної жінки оцінюється як 27 мг. Нижчий рівень споживання у жінок із недостатніми запасами заліза може призводити до розвитку анемії.

loading
×